Werkwijze Kluskeuring

Stap 1: boeken

 • Zodra u (het tijdstip en) de datum van de oplevering van uw klus weet of zelf heeft aangestuurd op een klus keuring tussen tijds (zorg ervoor dat uw klusser aanwezig is tijdens de kluskeuring of oplevering van de klus), kunt u direct online uw kluskeuring vergelijken en boeken. Boek de kluskeuring van uw klus zo spoedig mogelijk nadat het tijdstip van de officiële oplevering of tussentijdse kluskeuring bij u bekend is.
 • Heeft u reeds getekend? Maar toch heeft u twijfel over de kwaliteit van de uitgevoerde klus een kluskeuring en/of controle klus achteraf is natuurlijk ook mogelijk. Zo weet u of alle klussen door uw klusser naar behoren zijn uitgevoerd.
 • Boek op tijd uw kluskeuring dit omdat de klusjesman, klusser of aannemer vaak de datum heeft vast gelegd en de bouwexpert ook op dat tijdstip moet kunnen wanneer de kluskeuring dient te wordenuitgevoerd.
 • Is het een klein klusje of zijn het grote klussen? Een kluskeuring heeft een start tarief en een vervolg tarief per half uur. Zo kunt u laagdrempelig een Bouwexpert uw klussen laten toetsen. Zorg ervoor dat alle partijen aanwezig zijn als de kluskeuring wordt uitgevoerd.
 • Boek de kluskeuring opdracht. Uw gegevens komen vrij voor de Bouwexpert en de gegevens van de Bouwexpert komen vrij voor u. Zo kunt u 1 op 1 een afspraak maken voor de kluskeuring van uw uitgevoerde klussen.
 • Spreek de datum en tijd af waarop de kluskeuring met de Bouwexpert plaats moet vinden.
 • U ontvangt een afspraak bevestiging van de kluskeuring opdracht via de e-mail vanuit BouwExpertiseVergelijk.nl
 • Spoed kluskeuring nodig? Vergelijk de kluskeuring gratis. Boek de kluskeuring opdracht en kom snel in contact met uw Bouwexpert.

 

       Direct vergelijken & boeken                           Spoed? Vergelijk & Boek

 

 

 

Wijzigen/annuleren Tot 24 uur na het plaatsen van de kluskeuring opdracht kunt u de afspraak kosteloos wijzigen. 

 

Voorwaarden Wanneer u een kluskeuring boekt dan leidt BouwexpertiseVergelijk.nl uw boeking door naar de aangesloten Erkende BouwExpert. BouwExpertisevergelijk.nl brengt door bemiddeling een kluskeuring opdracht tot stand tussen u en een van de bij haar aangesloten zelfstandig bouwexperts. U verstrekt de zelfstandig bouwkundige dus de opdracht om de kluskeuring voor u uit te laten voeren. Het netwerk van BouwexpertiseVergelijk.nl wordt gevormd door zelfstandig bouwkundigen die getoetst zijn aan het keurmerk Erkend Bouwexperts en/of ze persoonlijk gecertificeerd zijn. Zij staan garant voor het leveren onafhankelijk advies en kwaliteit.

Lees de algemene voorwaarden die gelden voor de kluskeuring (download Adobe Acrobat om de pdf te openen).

Stap 2: informatie verzamelen kluskeuring

Verzamel voorafgaand aan de kluskeuring specifieke punten die u wilt doorgeven aan de bouwkundige. Zorg dat het bestek, bouwtekeningen, contractstukken en/of de verkoopbrochure klaar liggen zodat bij klus geschillen of onjuist uitgevoerd klussen meerwerk de contractstukken erop nageslagen kunnen worden. Zo bespaart u tijd en geld  en heeft de BouwExpert alle relevanten stukken bij de hand tijdens de kluskeuring.

Stap 3: kluskeuring

 • U stemt met de Bouwexpert 1 op 1 af wanneer en hoe laat de kluskeuring wordt uitgevoerd.
 • U ontmoet de bouwexpert meestal voor de woning en/of in de bouwkeet voordat de kluskeuring van de klussen begint.
 • Met de bouwexpert en de klusser, aannemer en/of opleveraar inspecteert u visueel de klussen, klusgebreken, bouwbesluit eisen van de klussen. Meestal vind de kluskeuring van boven naar beneden en van binnen, daarna buiten plaats of per soort klus.
 • Bij een kluskeuring van klussen in een appartement of gehele appartement keurt de bouwexpert in principe alleen het privé-gedeelte.
 • Tijdens de kluskeuring toets de bouwexpert de klussen aan de geldende normen en/of goed en deugdelijk werk.
 • Tijdens de kluskeuring maakt de bouwexpert gebruik van verschillende hulpmiddelen en gereedschap. Zo beschikt hij, voor het beoordelen van een dak, over een ladder van 3,2 meter. Zijn vochtmeter gebruikt hij om mogelijke vochtproblemen te signaleren. Met een spiegeltje kan hij bijvoorbeeld de onderzijde van deuren, dorpels of de bovenzijde van een dakkapel randen bekijken. Met een zaklamp komt hij in donkere hoeken bijvoorbeeld in een kruipruimte of achter eeen knieschot. Wat de kruipruimte betreft, de bouwkundige beoordeeld tijdens de kluskeuring deze ruimte wanneer mogelijk en in ieder geval in de nabijheid van de vloeropening.     
 • Tijdens de rondgang kunt u al uw vragen stellen en krijg u persoonlijk advies over de uitgevoerde klussen.
 • De bouwkundige geeft u direct na de kluskeuring een korte toelichting van zijn constateringen, controleert de punten en ziet erop toe dat de gevonden klus gebreken worden genoteerd in het procesverbaal van opleveren van de klusser.
 • Nadat de kluskeuring gereed is en u heeft het procesverbaal van opleveren van de klussen getekend. Ontvangt u de kluskeuring rapportage van de bouwexpert op een later tijdstip digitaal.
 • De kosten van de kluskeuring betaalt u eenvoudig via een beveiligde omgeving (IDEAL) nadat u een betaalverzoek ontvangt als het kluskeuring rapport is ingediend.

 

 Stap 4: kluskeuring rapportage  

 • Na de mondelinge toelichtingt, controle van het procesverbaal van opleveren stelt de bouwexpert een uitgebreid kluskeuring rapport op met daarin zijn bevindingen, de gevonden klusgebreken.
 • Zodra het Kluskeuring rapportage gereed is wordt deze ingediend bij Bouwexpertisevergelijk.nl en ontvangt u een betaal verzoek van de uitgevoerde kluskeuring.
 • Via een beveiligde omgeving kunt u de Bouwexpert betalen en ontvangt u digitaal uw klus keuring rapportage.
 • Na het ontvangen van uw kluskeuring rapportage ontvangt u een verzoek om een klanten beoordeling af te geven via Feedback Company. Zo kunnen toekomstige klanten zien wat uw ervaring is met de Bouwexpert en BouwexpertiseVergelijk.nl
 • Heeft u vragen over de kluskeuring opleveringskeuring en/of een  financiële of juridische vraag over het kluskeuring rapportage, bel (085) 4014313

       Vorige pagina

   

  Veilig online betalen

  iDeal MasterCard Meastro Visa Betaal veilig met een van bovenstaande betaalmiddelen.

  *Betalingen vinden niet vooraf plaats

   

  NHGNationale Hypotheek Garantie

   

  Erkend bouwexpert

  Erkend bouwexpert
   
   
   

  Bouwexpertises

  Bouwexperts

   

   Partners

   Klantenservice

  Bouwexpertisevergelijk.nl


  © bouwexpertisevergelijk.nl