Werkwijze verborgen gebreken

Stap 1: Vergelijken & boeken

 • Verborgen gebreken huisEen verborgen gebrek? Een verborgen gebreken onderzoek heeft als doel laagdrempelig bij een verborgen gebrek bij twijfel over een bepaalde bouwgebrek een bouwexpert uit te kunnen nodigen tegen een lager tarief. Een verborgen gebreken onderzoek is bedoeld om een verborgen gebrek aan te tonen en/of aannemelijk te maken of het daadwerkelijk om een verborgen gebrek gaat en/of het te bewijzen is. Immers wie eist die bewijst.
 • Een verborgen gebreken onderzoek is op basis van een start tarief voor de eerste twee uur met een vervolg tarief per half uur.
 • Een verborgen gebreken onderzoek is inclusief reiskosten en inclusief bouwgebreken rapportage indien dit past binnen de 2 uur.
 • U kiest uw bouwexpert voor een verborgen gebreken onderzoek op basis van prijs, certificeringen en klanten beoordelingen. Zo heeft u zekerheid op een onafhankelijk bouwkundig expert.
 • Boek de verborgen gebreken onderzoek opdracht. Uw gegevens komen vrij voor de Bouwexpert en de gegevens van de bouwexpert komen vrij voor u. Zo kunt u 1 op 1 een afspraak maken om een verborgen gebreken onderzoek in te plannen.
 • Een verborgen gebreken onderzoek kan dienen bij een Juridische kwestie of als onderzoek voor u zelf om een verborgen gebrek aan te tonen alvorens u juridische stappen onderneemt.
 • Indien van toepassing vraag uw Juridisch adviseur (rechtsbijstand of bouwrecht advocaat) wat de minimale vraagstelling is bij de uitslag van een verborgen gebreken onderzoek en of een volledige verborgen gebreken rapportage met herstelkosten gewenst is.
 • Zorg dat u eventuele contractstukken, tekeningen, foto`s of andere bouwkundige vragen klaar heeft liggen. Zo bespaard u tijd en kosten indien de verborgen gebreken onderzoek niet binnen de twee uur uitgevoerd kan worden.
 • Spreek een datum en tijd af (op werkdagen) waarop u zelf aanwezig kunt zijn bij het verborgen gebreken onderzoek onderzoek met de Bouwexpert en/of uw tegenpartij. (verkoper, aannemer, klusser of onderaannemer).
 • U ontvangt een afspraak bevestiging via de e-mail via BouwExpertiseVergelijk.nl.
 • Bespreek en beoordeel op lokatie of het verborgen bouwgebreken onderzoek inclusief rapportage binnen de twee uur gerealiseerd kan worden. Overleg 1 op 1 met uw bouwexpert. Kan de bouwexpert het verborgen gebrek aantonen bestaat de kans dat de bouwexpert langer bezig is om de verborgen gebreken aannemelijk te maken middels een rapprtage met foto`s en herstel kosten raming. Op dat moment geldt het vervolg tarief die op de website vermeldt staat.

 

       Direct vergelijken & boeken                          

 

 

Wijzigen/annuleren Tot 24 uur na het plaatsen van de opdracht voor een verborgen gebreken onderzoek kunt u de afspraak kosteloos wijzigen. 

 

Voorwaarden Wanneer u een verborgen gebreken onderzoek boekt dan leidt BouwexpertiseVergelijk.nl  uw boeking door naar de aangesloten Erkende BouwExperts. BouwExpertisevergelijk.nl brengt door bemiddeling een verborgen gebreken onderzoek tot stand tussen u en een van de bij haar aangesloten zelfstandig bouwkundigen. U verstrekt de zelfstandig bouwkundige dus de opdracht om het verborgen gebreken onderzoek voor u uit te laten voeren. Het netwerk van BouwexpertiseVergelijk.nl. wordt gevormd door zelfstandig bouwkundigen die getoetst zijn aan het keurmerk Erkend Bouwexperts en/of ze persoonlijk gecertificeerd zijn. Zij staan garant voor het leveren onafhankelijk advies en kwaliteit bij verborgen gebreken.

Lees de algemene voorwaarden die gelden bij een verborgen gebreken onderzoek (download Adobe Acrobat om de pdf te openen).

Stap 2: Verborgen gebreken aantonen?

Verborgen gebreken aantonen kan alleen indien zoveel mogelijk gegevens bekend zijn. Verzamel voorafgaand aan het verborgen gebreken onderzoek specifieke punten die u wilt doorgeven aan de bouwexpert. Zo bespaart u tijd en geld  en kan de BouwExpert extra op deze punten letten en uw verborgen gebreken beter aantonen.

Stap 3: Verborgen gebreken onderzoek

 • U stemt met de Bouwexpert 1 op 1 af wanneer en hoe laat de verborgen gebreken onderzoek wordt uitgevoerd.
 • U stemt af of u wel of niet (wel aan te raden) aanwezig wil zijn bij het verborgen gebreken onderzoek.
 • U ontmoet de bouwexpert meestal voor de woning voordat het verborgen gebreken onderzoek begint.
 • Stem met de bouwexpert af of de verborgen gebreken onderzoek dient voor een juridische kwestie of als onderzoek voor uw zelf is met als doel verborgen gebrek aan te tonen.
 • Alleen met de de bouwexpert en/of gezamelijk met de verkoper, aannemer, klusser of vakman beoordeeld u de verborgen gebreken.
 • Bij een verborgen gebreken onderzoek keurt de bouwexpert alleen het bouwgebrek waarvoor hij of zij dient te komen.
 • De bouwexpert tijdens het verborgen gebreken onderzoek geen meubels en voert geen hak- of breekwerk uit, zodat u als eigenaar of de eigenaar van het gebouw waar de verborgen gebreken zich bevinden geen schade ondervindt.
 • Tijdens de verborgen gebreken onderzoek maakt de bouwkundige gebruik van verschillende hulpmiddelen en gereedschap. Zo beschikt hij, voor het beoordelen van een dak, over een ladder van 3,2 meter. Zijn vochtmeter gebruikt hij om mogelijke vochtproblemen te signaleren. Met een spiegeltje kan hij bijvoorbeeld de onderzijde van deuren of de bovenzijde van een dakkapel bekijken. Met een zaklamp komt hij in donkere hoekjes bijvoorbeeld op een zolder of in een kruipruimte. Wat de kruipruimte betreft, de bouwkundige beoordeeld deze ruimte wanneer mogelijk in ieder geval in de nabijheid van de vloeropening.     
 • Tijdens de rondgang kunt u al uw vragen stellen en krijg u persoonlijk advies.
 • De bouwkundige geeft u direct na de verborgen gebreken onderzoek (zonder partijen erbij) een korte toelichting van zijn constateringen en of de verborgen gebreken wel of niet aantoonbaar te maken zijn. 
 • De kosten voor een verborgen gebreken onderzoek betaalt u eenvoudig via een beveiligde omgeving (IDEAL) nadat u een betaalverzoek ontvangt als het verborgen gebreken rapportage wordt ingediend. U betaald pas als het verborgen gebreken onderzoek is uitgevoerd op lokatie en bij het indienen van de verborgen gebreken rapportage.

 

 Stap 4: Bouwgebreken Onderzoek rapportage 

 • Afhankelijk van uw wens en of noodzaak na de constateringen van of tijdens het bouwgebreken Onderzoek bepaald u of een bouwgebreken rapportage benodigd is.
 • Wilt u binnen de twee uur blijven en u heeft voldoende aan de mondelinge toelichting van de bouwgebreken onderzoek ontvangt u gèèn bouwgebreken rapportage.
 • Na de mondelinge toelichtingtijdens en na de bouwgebreken Onderzoek stelt de bouwexpert een uitgebreid rapport op met daarin zijn bevindingen, de gevonden gebreken en de herstelkosten.
 • Zodra het bouwgebreken rapportage gereed is wordt deze ingediend bij Bouwexpertisevergelijk.nl en ontvangt u een betaal verzoek.
 • Via een beveiligde omgeving kunt u de bouwgebreken onderzoek betalen en ontvangt u digitaal uw bouwgebreken rapportage.
 • Na het ontvangen van uw bouwgebreken rapportage ontvangt u een verzoek om een klanten beoordeling af te geven via Feedback Company. Zo kunnen toekomstige klanten zien wat uw ervaring is met de Bouwexpert en BouwexpertiseVergelijk.nl
 • Heeft u vragen over de soort bouwgebreken onderzoek of een  financiële of juridische vraag over het bouwgebreken rapportage, bel (085) 4014313

       Vorige pagina

 

 

Veilig online betalen

iDeal MasterCard Meastro Visa Betaal veilig met een van bovenstaande betaalmiddelen.

*Betalingen vinden niet vooraf plaats

 

NHGNationale Hypotheek Garantie

 

Erkend bouwexpert

Erkend bouwexpert
 
 
 

Bouwexpertises

Bouwexperts

 

 Partners

 Klantenservice

Bouwexpertisevergelijk.nl


© bouwexpertisevergelijk.nl