Werkwijze opleveringskeuring nieuwbouw

Stap 1: Vergelijk & boek

 • Boek op tijd uw Opleveringskeuring nieuwbouw dit omdat de aannemer, bouwer, opleveraar de datum vaak al ( 15 dagen vooraf) vast heeft staan.
 • Zorg ervoor dat u de inhoud van de woning en eventuele bijgebouwen weet; u geeft het aantal m3 door bij het boeken van de opleveringskeuring nieuwbouw. Zo heeft u een vaste prijs voor uw opleveringskeuring nieuwbouw en voorkomt u verrassingen achteraf.
 • Boek de opleveringskeuring nieuwbouw opdracht. Uw gegevens komen vrij voor de Bouwexpert en de gegevens van de Bouwexpert komen vrij voor u. Zo kunt u 1 op 1 een afspraak maken voor de Opleveringskeuring nieuwbouw.
 • Spreek de datum en tijd af waarop de opleveringskeuring nieuwbouw met de Bouwexpert plaats moet vinden.
 • U ontvangt een afspraak bevestiging van de opleveringskeuring nieuwbouw opdracht via de e-mail vanuit BouwExpertiseVergelijk.nl
 • Spoed opleveringskeuring nieuwbouw nodig? Vergelijk eerst uw spoed Opleveringskeuring nieuwbouw. Boek de opdracht en kom snel in contact met uw BouwExpert om uw opleveringskeuring nieuwbouw in te plannen.

 

       Direct vergelijken & boeken                           Spoed? Vergelijk & Boek

 

 

 

Wijzigen/annuleren Tot 24 uur na plaatsen van de opdracht voor een opleveringskeuring nieuwbouw kunt u de afspraak kosteloos wijzigen. 

 

Voorwaarden Wanneer u een Opleveringskeuring nieuwbouw boekt dan leidt BouwexpertiseVergelijk.nl uw boeking door naar de aangesloten Erkende BouwExperts. BouwExpertisevergelijk.nl brengt door bemiddeling een opleveringskeuring nieuwbouw opdracht tot stand tussen u en een van de bij haar aangesloten zelfstandig bouwkundigen. U verstrekt de zelfstandig bouwkundige dus de opdracht om de opleveringskeuring nieuwbouw voor u uit te laten voeren. Het netwerk van BouwexpertiseVergelijk.nl wordt gevormd door zelfstandig bouwkundigen die getoetst zijn aan het keurmerk Erkend Bouwexperts en/of ze persoonlijk gecertificeerd zijn. Zij staan garant voor het leveren onafhankelijk advies en kwaliteit.

Lees de algemene voorwaarden die gelden voor de opleveringskeuring nieuwbouw (download Adobe Acrobat om de pdf te openen).

Stap 2: informatie verzamelen Opleveringskeuring nieuwbouw

Verzamel voorafgaand aan de Opleveringskeuring nieuwbouw specifieke punten die u wilt doorgeven aan de bouwkundige. Neem bestek, bouwtekeningen en/of de verkoopbrochure mee zodat bij opleveringsgeschillen of onjuist uitgevoerd meerwerk de contractstukken erop nageslagen kunnen worden. Zo bespaart u tijd en geld  en heeft de BouwExpert alle relevanten stukken bij de hand tijdens de nieuwbouw opleveringskeuring.

Stap 3: Opleveringskeuring nieuwbouw

 • U stemt met de Bouwexpert 1 op 1 af wanneer en hoe laat de nieuwbouw opleveringskeuring wordt uitgevoerd.
 • U ontmoet de bouwexpert meestal voor het huis of in de bouwkeet voordat de opleveringskeuring nieuwbouw begint.
 • Met de bouwexpert en de aannemer en/of opleveraar inspecteert u visueel de bouwkundige staat, opleveringsgebreken, bouwbesluit eisen van de gehele woning. Meestal vind een opleveringskeuring nieuwbouw van boven naar beneden en van binnen, daarna buiten plaats.
 • Bij een opleveringskeuring nieuwbouw appartement keurt de bouwexpert in principe alleen het privé-gedeelte (eventueel beoordeelt de bouwkundige wel de gemeenschappelijke ruimten die vanuit het appartement zichtbaar zijn).
 • Tijdens de opleveringskeuring nieuwbouw toets de bouwexpert de woning aan de geldende normen en/of goed en deugdelijk werk.
 • Tijdens de opleveringskeuring nieuwbouw maakt de bouwkundige gebruik van verschillende hulpmiddelen en gereedschap. Zo beschikt hij, voor het beoordelen van een dak, over een ladder van 3,2 meter. Zijn vochtmeter gebruikt hij om mogelijke vochtproblemen te signaleren. Met een spiegeltje kan hij bijvoorbeeld de onderzijde van deuren of de bovenzijde van een dakkapel bekijken. Met een zaklamp komt hij in donkere hoekjes bijvoorbeeld op een zolder of in een kruipruimte. Wat de kruipruimte betreft, de bouwkundige beoordeeld tijdens de Opleveringskeuring deze ruimte wanneer mogelijk en in ieder geval in de nabijheid van de vloeropening.     
 • Tijdens de oplevering nieuwbouw kunt u al uw vragen stellen en krijg u persoonlijk advies van de bouwexpert.
 • De bouwkundige geeft u direct na de nieuwbouw opleveringskeuring een korte toelichting van zijn constateringen, controleert de punten en ziet erop toe dat de gevonden nieuwbouw opleveringgebreken worden genoteerd in het procesverbaal van opleveren van de opleveraar.
 • Nadat de nieuwbouw opleveringskeuring gereed is en u heeft het procesverbaal van opleveren getekend. Ontvangt u de opleveringsrapportage (schaduw lijst) van de bouwexpert op een latertijd stip digitaal.
 • De kosten van een opleveringskeuring nieuwbouw betaalt u eenvoudig via een beveiligde omgeving (IDEAL) nadat u een betaalverzoek ontvangt als het bouwkundig rapport wordt ingediend.

 

 Stap 4: Opleveringskeuring nieuwbouw rapport  

 • Na de mondelinge toelichtingt, controle van het procesverbaal van opleveren stelt de bouwexpert een uitgebreid opleveringsrapport (schaduw lijst) op met daarin zijn bevindingen, de gevonden gebreken.
 • Zodra het Opleveringsrapportage van uw nieuwbouw gereed is wordt deze ingediend bij Bouwexpertisevergelijk.nl en ontvangt u een betaal verzoek van de uitgevoerde opleveringskeuring nieuwbouw.
 • Via een beveiligde omgeving kunt u de Bouwexpert betalen en ontvangt u digitaal uw het oplevering rapport.
 • Na het ontvangen van uw opleveringsrapportage nieuwbouw ontvangt u een verzoek om een klanten beoordeling af te geven via Feedback Company. Zo kunnen toekomstige klanten zien wat uw ervaring is met de Bouwexpert en BouwexpertiseVergelijk.nl
 • Heeft u vragen over de opleveringskeuring nieuwbouw over hoe het werkt en/of een  financiële of juridische vraag over het een opleveringskeuring nieuwbouw rapport, bel (085) 4014313

       Vorige pagina

 

 

Veilig online betalen

iDeal MasterCard Meastro Visa Betaal veilig met een van bovenstaande betaalmiddelen.

*Betalingen vinden niet vooraf plaats

 

NHGNationale Hypotheek Garantie

 

Erkend bouwexpert

Erkend bouwexpert
 
 
 

Bouwexpertises

Bouwexperts

 

 Partners

 Klantenservice

Bouwexpertisevergelijk.nl


© bouwexpertisevergelijk.nl