Werkwijze onderhoudsrapport woning

Stap 1: Vergelijk & boeken

 • Onderhoudskosten van uw een woning in beeld brengen. Vergelijk erkende bouwexperts die voor u een onderhoudsrapport kunnen maken met herstelkosten per direct en op termijn.
 • Zorg ervoor dat u de inhoud van uw woning weet met eventuele bijgebouwen weet; u geeft het aantal m3 door bij het boeken bij een onderhoudsrapport woning. Zo heeft u een vaste prijs voor een onderhoudsrapport van uw woning en voorkomt u verrassingen en extra kosten achteraf.
 • Boek de onderhoudsrapport woning. Uw gegevens komen direct vrij voor de Bouwexpert en de gegevens van de bouwexpert komen direct vrij voor u. Zo kunt u 1 op 1 snel een afspraak maken voor een  bouwkundig onderzoek met een onderhoudsrapport.
 • Spreek een datum en tijd af (op werkdagen) waarop u zelf aanwezig kunt zijn bij de het bouwkundig onderzoek t.b.v.uw onderhoudsrapportage van uw woning met de Bouwexpert.
 • U ontvangt een afspraak bevestiging van de opdracht voor een onderhoudsrapport van uw woning via de e-mail vanuit BouwExpertiseVergelijk.nl
 • Onderhoudsrapport woning met spoed nodig? Vergelijk de kosten voor een onderhoudsrapport woning. Boek de  opdracht en kom snel in contact met uw BouwExpert.

 

       Direct vergelijken & boeken                     

 

Wijzigen/annuleren: als u een opdracht voor een onderhoudsrapport woning boekt kunt u tot 24 uur na het plaatsen van de opdracht nog een wijziging doorvoeren.

 

Voorwaarden Wanneer u een onderhoudsrapport woning boekt dan leidt BouwexpertiseVergelijk.nl uw boeking door naar de aangesloten Erkende BouwExperts. BouwExpertisevergelijk.nl brengt door bemiddeling een bouwkundig onderzoek met onderhoudsrapport opdracht tot stand tussen u en een van de bij haar aangesloten zelfstandig bouwkundig experts. U verstrekt de zelfstandig bouwkundig expert dus de opdracht om de onderhoudsrapportage van uw woning op te stellen. Het netwerk van BouwexpertiseVergelijk.nl wordt gevormd door zelfstandig bouwkundigen die getoetst zijn aan het keurmerk Erkend Bouwexperts en/of ze persoonlijk gecertificeerd zijn. Zij staan garant voor het leveren onafhankelijk advies en kwaliteit bij een onderhoudsrapportage van woningen.

Lees de algemene voorwaarden die gelden voor bij een bouwkundig onderzoek met een onderhoudsrapportage van uw woning (download Adobe Acrobat om de pdf te openen).

Stap 2: informatie onderhoudsrapport woning 

Verzamel voorafgaand aan het bouwkundig onderzoek specifieke punten die u wilt doorgeven aan de bouwkundige om te controleren. Leg eventueel bouwtekeningen, foto`s van verbouwingen of een vragen lijst klaar waar uw aandacht naar uit gaat. Zo bespaart u tijd en vergeet u geen zaken en punten die gecontroleerd moeten worden bij een onderhoudsrapport woning. 

Stap 3: onderhoudsrapport woning inplannen

 • U stemt met de Bouwexpert 1 op 1 af wanneer en hoe laat het onderhoudsrapport woning dient te worden uitgevoerd.
 • U ontmoet de bouwexpert meestal bij uw woning op het afgesproken tijdstip.
 • Met de bouwexpert bespreekt en inspecteert u de visuele bouwkundige staat van de uw gehele woning, meestal van boven naar beneden en van binnen naar buiten.
 • Bij een onderhoudsrapport appartement keurt de bouwexpert in principe alleen het privé-gedeelte (eventueel beoordeelt de bouwexpert wel de algemene ruimte die vanuit het appartement zichtbaar zijn).
 • De bouwexpert verschuift geen bouwspullen, meubels en voert geen hak- of breekwerk uit, zodat u als eigenaar of eventuele verkopende partij van de woning geen schade ondervindt.
 • Tijdens de onderhoudskeuring maakt de bouwexpert gebruik van verschillende hulpmiddelen en gereedschap. Zo beschikt hij, voor het beoordelen van een dak, over een ladder van 3,2 meter. Zijn vochtmeter gebruikt hij om mogelijke vochtproblemen te signaleren. Met een spiegeltje kan hij bijvoorbeeld de onderzijde van deuren of de bovenzijde van een dakkapel bekijken. Met een zaklamp komt hij in donkere hoekjes bijvoorbeeld op een zolder of in een kruipruimte. Wat de kruipruimte betreft, de bouwexpert beoordeeld tijdens een onderhoudskeuring deze ruimte wanneer mogelijk en in ieder geval in de nabijheid van de vloeropening.     
 • Tijdens de rondgang in de woning kunt u al uw vragen stellen en krijg u persoonlijk advies.
 • De bouwexpert geeft u direct na de de rondgang (zonder partijen erbij) een korte toelichting van zijn constateringen en de gevonden onderhoudsgebreken.
 • De kosten voor het onderhoudsrapport woning  betaalt u eenvoudig achteraf via een beveiligde omgeving (IDEAL) nadat u een betaalverzoek ontvangt als het onderhoudsrapport woning is ingediend.

 

 Stap 4: onderhoudsrapport woning 

 • Na de mondelinge toelichting tijdens en na de onderhoudskeuring stelt de bouwexpert een onderhoudsrapport van uw woning op met daarin zijn bevindingen, de gevonden onderhoudsgebreken.
 • Zodra het onderhoudsrapport van uw woning gereed is wordt deze ingediend bij Bouwexpertisevergelijk.nl en ontvangt u een betaal verzoek van de onderhoudskeuring.
 • Via een beveiligde omgeving kunt u de Bouwexpert betalen en ontvangt u digitaal uw voor vooroplevering rapportage.
 • Na het ontvangen van uw onderhoudsrapport van uw woning ontvangt u een verzoek om een klanten beoordeling af te geven via Feedback Company. Zo kunnen toekomstige klanten zien wat uw ervaring is met de Bouwexpert en BouwexpertiseVergelijk.nl
 • Vragen over een onderhoudsrapport woning en/of een financiële of juridische vraag over een onderhoudsrapport woning bij aankoop, bel (085) 4014313

       Vorige pagina

 

 

Veilig online betalen

iDeal MasterCard Meastro Visa Betaal veilig met een van bovenstaande betaalmiddelen.

*Betalingen vinden niet vooraf plaats

 

NHGNationale Hypotheek Garantie

 

Erkend bouwexpert

Erkend bouwexpert
 
 
 

Bouwexpertises

Bouwexperts

 

 Partners

 Klantenservice

Bouwexpertisevergelijk.nl


© bouwexpertisevergelijk.nl