Werkwijze Bouwkeuring NHG

Stap 1: Vergelijken & boeken

 • Zorg ervoor dat u de inhoud van de woning en eventuele bijgebouwen weet; u geeft het aantal m3 door bij het boeken van de Bouwkeuring NHG. Zo heeft u een vaste prijs voor een Bouwkeuring NHG naar keuze en voorkomt u verrassingen achteraf.
 • Boek de Bouwkeuring NHG opdracht. Uw gegevens komen vrij voor de Bouwexpert en de gegevens van de bouwexpert komen vrij voor u. Zo kunt u 1 op 1 een afspraak voor een Bouwkeuring NHG maken.
 • Spreek een datum en tijd af (op werkdagen) waarop u zelf aanwezig kunt zijn bij de Bouwkeuring NHG met de Bouwexpert en bel de verkopende partij (verkopende makelaar en/of de verkoper) die u toegang geeft tot de woning.
 • U ontvangt een afspraak bevestiging van de Bouwkeuring NHG opdracht via de e-mail vanuit BouwExpertiseVergelijk.nl
 • Spoed Bouwkeuring NHG nodig? Vergelijk eerst uw Spoed Bouwkeuring NHG. Boek de opdracht en kom snel in contact met uw BouwExpert.

 

       Direct vergelijken & boeken                           Spoed? Vergelijk & Boeken

 

 

 

Wijzigen/annuleren Tot 24 uur na het plaatsen van een Bouwkeuring NHG opdracht kunt u de afspraak kosteloos wijzigen m.b.t. keur datum.

 

Voorwaarden Wanneer u een Bouwkeuring NHG boekt dan leidt BouwexpertiseVergelijk.nl uw boeking door naar de aangesloten Erkende BouwExperts. BouwExpertisevergelijk.nl brengt door bemiddeling een Bouwkeuring NHG opdracht tot stand tussen u en een van de bij haar aangesloten zelfstandig bouwkundigen. U verstrekt de zelfstandig bouwkundige dus de opdracht om de keuring voor u uit te laten voeren. Het netwerk van BouwexpertiseVergelijk.nl wordt gevormd door zelfstandig bouwkundigen die getoetst zijn aan het keurmerk Erkend Bouwexperts en/of ze persoonlijk gecertificeerd zijn. Zij staan garant voor het leveren onafhankelijk advies en kwaliteit.

Lees de algemene voorwaarden die gelden voor de Bouwkeuring NHG (download Adobe Acrobat om de pdf te openen).

Stap 2: informatie verzamelen bouwkeuring NHG

Verzamel voorafgaand aan de Bouwkeuring NHG specifieke punten die u wilt doorgeven aan de bouwkundige. Zo bespaart u tijd en geld  en kan de BouwExpert extra op deze punten letten.

Stap 3: Bouwkeuring NHG 

 • U stemt met de Bouwexpert 1 op 1 af wanneer en hoe laat de Bouwkeuring NHG wordt uitgevoerd.
 • U stemt af of u aanwezig wil zijn bij de Bouwkeuring NHG.
 • U ontmoet de bouwexpert meestal voor de woning.
 • Met de bouwexpert en de verkoper en/of verkopende makelaar inspecteert u visueel de bouwkundige staat van de gehele woning, meestal van boven naar beneden en van binnen, daarna buiten.
 • Bij een Bouwkeuring NHG van een appartement keurt de bouwexpert in principe alleen het privé-gedeelte (eventueel beoordeelt de bouwkundige wel de gemeenschappelijke ruimten die vanuit het appartement zichtbaar zijn).
 • De bouwexpert verschuift geen meubels en voert geen hak- of breekwerk uit, zodat de eigenaar van de woning geen schade ondervindt.
 • Tijdens de Bouwkeuring NHG maakt de bouwkundige gebruik van verschillende hulpmiddelen en gereedschap. Zo beschikt hij, voor het beoordelen van een dak, over een ladder van 3,2 meter. Zijn vochtmeter gebruikt de bouwexpert om mogelijke vochtproblemen te signaleren. Met een spiegeltje kan hij bekijkt hij of zij bijvoorbeeld de onderzijde van deuren of de bovenzijde van een dakkapel bekijken. Met een zaklamp komt hij in donkere hoekjes bijvoorbeeld op een zolder of in een kruipruimte. Wat de kruipruimte betreft, de bouwkundige beoordeeld tijdens de Bouwkeuring NHG deze ruimte wanneer mogelijk en in ieder geval in de nabijheid van de vloeropening.     
 • Tijdens de rondgang kunt u al uw vragen stellen en krijg u persoonlijk advies.
 • De bouwkundige geeft u direct na de Bouwkeuring NHG (zonder de makelaar erbij) een korte toelichting van zijn constateringen en de gevonden gebreken.
 • De kosten van de Bouwkeuring NHG betaalt u eenvoudig via een beveiligde omgeving (IDEAL) nadat u een betaalverzoek ontvangt als het NHG bouwkeuring rapport wordt ingediend.

 

 Stap 4: NHG bouwkeuring rapport 

 • Na de mondelinge toelichtingtijdens en na de NHG bouwkeuring terplaatse  stelt de bouwexpert een uitgebreid NHG bouwkeuring rapport op met daarin zijn bevindingen, de gevonden gebreken en de herstelkosten per direct en op termijn.
 • Zodra het NHG bouwkeuring rapport gereed is wordt deze ingediend bij Bouwexpertisevergelijk.nl en ontvangt u een betaal verzoek van de uitgevoerde bouwkeuring NHG.
 • Via een beveiligde omgeving kunt u de Bouwexpert betalen en ontvangt u digitaal uw NHG bouwkeuring rapport.
 • Na het ontvangen van uw NHG bouwkeuring rapport ontvangt u een verzoek om een klanten beoordeling af te geven via Feedback Company. Zo kunnen toekomstige klanten zien wat uw ervaring is met de Bouwexpert en BouwexpertiseVergelijk.nl
 • Heeft u vragen over de NHG bouwkeuring en/of een  financiële of juridische vraag over het NHG bouwkeuring rapport, bel (085) 4014313

       Vorige pagina

 

 

Veilig online betalen

iDeal MasterCard Meastro Visa Betaal veilig met een van bovenstaande betaalmiddelen.

*Betalingen vinden niet vooraf plaats

 

NHGNationale Hypotheek Garantie

 

Erkend bouwexpert

Erkend bouwexpert
 
 
 

Bouwexpertises

Bouwexperts

 

 Partners

 Klantenservice

Bouwexpertisevergelijk.nl


© bouwexpertisevergelijk.nl